Συχνές Ερωτήσεις

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλές;
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει ένα κοινό με το κανονικό τσιγάρο, την αίσθηση. Οι διαφορές τους όμως είναι πολλές και σημαντικές όπως το ότι δεν περιέχει πίσσα και όλες τις χημικές ουσίες που έχει το κανονικό τσιγάρο οι οποίες οδηγούν σε αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακές παθήσεις, όπως επίσης και όλες τις καρκινογόνες ουσίες πχ μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν συστήνεται όμως σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους καλό θα ήταν να συζητήσουν πρώτα με τον γιατρό τους για την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Τί είναι το φίλτρο;
Το φίλτρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου η αλλιώς Tank ή Cartridge είναι στην ουσία ένα δοχείο που περιέχει το ατμιστικό υγρό.
Πόσο διαρκεί το κάθε φίλτρο;
Το κάθε φίλτρο περιέχει 1 – 2 ml υγρό (αναλόγως το φίλτρο και το μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου) και η διάρκεια του είναι αναλόγως την χρήση που του κάνει ο κάθε χρήστης, για παράδειγμα ένας καπνιστής που κάνει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα θα χρειαστεί κατά μέσο όρο 2 – 3 ml υγρό την ημέρα.
Κάθε πότε πρέπει να αντικατασταθεί ένα φίλτρο;
Το φίλτρο όταν αδειάσει μπορεί ο χρήστης να το ξαναγεμίσει όσες φορές θέλει. Όταν το φίλτρο ξεκινήσει να χάνει υγρά τότε θα χρειαστεί αλλαγή.
Χρειάζομαι αναπτήρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Όχι, το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Πώς ανάβει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
το πώς ανάβει το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαφέρει αναλόγως το μοντέλο άλλα έχουν ένα κουμπί το οποίο πρέπει να κρατιέται πατημένο κατά την διάρκεια της εισπνοής, και άλλα είναι αυτόματα.
Κάθε πότε χρειάζεται φόρτιση μία μπαταρία;
Η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση όταν αισθανθεί ο χρήστης ότι δεν βγάζει το τσιγάρο τον αναμενόμενο καπνό, και όταν το λαμπάκι του τσιγάρου αναβοσβήνει σημαίνει ότι άδειασε.
Δίνεται εγγύηση με την αγορά;
Ναι, δίνεται εγγύηση ενός μήνα.
Υπάρχει περίπτωση να πάθω δηλητηρίαση από νικοτίνη;
Όχι, η δόση νικοτίνης που παίρνει ο χρήστης με κάθε εισπνοή είναι περίπου 0,08 mg, ενώ η δόση που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση είναι 40-60 mg καθαρής νικοτίνης.
Τι είναι ο καπνός που βγάζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Ο καπνός ή μάλλον ο ατμός που φαίνεται ότι βγαίνει από το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το ατμοποιημένο υγρό που περιέχεται στο φίλτρο.
Μπορώ να το καπνίζω παντού;
Ναι, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι άοσμο και αβλαβές προς τους υπόλοιπους.
Έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά;
Η μυρωδιά είναι ελάχιστη και αντιστοιχεί στην κάθε γεύση που χρησιμοποιεί ο καθένας.
Έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση;
Ναι, η επιλογή της γεύσης είναι του χρήστη και μπορεί να επιλέξει μία από τις 200+ γεύσεις υγρών αναπλήρωσης που υπάρχουν.
Τι σημαίνει όταν αναβοσβήνει το φωτάκι;
Όταν αναβοσβήνει το φωτάκι σημαίνει ότι η μπαταρία τελείωσε και θέλει επαναφόρτιση.
Γιατί να αγοράσω ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ο καλύτερος τρόπος εναλλακτικού καπνίσματος, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαπτικό και πιο οικονομικό από το παραδοσιακό τσιγάρο με μέσο όρο εξόδων στα 50 € τον μήνα.
Είναι πιο φτηνό από τα παραδοσιακά τσιγάρα;
Ναι, για έναν μέσο καπνιστή που κάνει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα και ξοδεύει 120 € το μήνα, με το πακέτο ηλεκτρονικών τσιγάρων θα ξοδεύει 50 €.